22:43:38
Choklad-kladdkake-muffins! 2pp/st
Bakade dessa små goa muffins för ett tag sen. Receptet kommer ursprungligen från viktväktarnas hemsida men har gjort om det lite, blir då mindre poäng i dem =)
Det tar 30 minuter, från att man börjar tills att man kan smaka av dem, så det går undan! =)
Jag gillar inte så maffig chokladsmak, så jag brukar blanda i oboy istället för en del av kakaon, gör även det när jag bakar typ chokladbollar!
Chokladmuffins 2pp/styck
2 ägg
2,5 dl hermesetas lättströ
2 tsk vaniljsocker
3 msk oboy
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
100g bregott mindre
2/3 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poräst.
Smält smöret och vispa i det.
Blanda torrvarorna och sila i det för att undvika klumpar.
Klicka ut i mindre formar (fick ut 22 st av smeten)
In i ugnen i 8-10 minuter, kolla med tandpetare för att se hur kladdiga de är i mitten, ju mindre tid i ugnen ju kladdigare bli dom = kladdkaka, mums! =)
Kan ju pudra över med florsocker om man vill, men då få man räkna ut om de bli några mera pp för det.
Det tar 30 minuter, från att man börjar tills att man kan smaka av dem, så det går undan! =)
Jag gillar inte så maffig chokladsmak, så jag brukar blanda i oboy istället för en del av kakaon, gör även det när jag bakar typ chokladbollar!
Chokladmuffins 2pp/styck
2 ägg
2,5 dl hermesetas lättströ
2 tsk vaniljsocker
3 msk oboy
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
100g bregott mindre
2/3 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poräst.
Smält smöret och vispa i det.
Blanda torrvarorna och sila i det för att undvika klumpar.
Klicka ut i mindre formar (fick ut 22 st av smeten)
In i ugnen i 8-10 minuter, kolla med tandpetare för att se hur kladdiga de är i mitten, ju mindre tid i ugnen ju kladdigare bli dom = kladdkaka, mums! =)
Kan ju pudra över med florsocker om man vill, men då få man räkna ut om de bli några mera pp för det.
