23:41:34
Gårdagens middag 6pp
Blev skrämd att äta fisk när jag gick grundskolan (massor med ben!), men har med åren börjat inbilla mig att det är gott, så har lagat lax, torsk och pangasusfilé, och gillat det.
Här kommer receptet på gårdagens torsk i foliepaket
Till 3 portioner
3 potatisar
4 morötter
Här kommer receptet på gårdagens torsk i foliepaket
Till 3 portioner
3 potatisar
4 morötter
400g torsk
2 tomater
½ purjolök
3 msk dill
2 msk persilja
½ dl citronsaft
6 tsk bregott mindre
salt
peppar
Sås
2 dl turkisk yoghurt
2½ msk dill
några citrondroppar
salt
peppar
Sätt ugnen på 175 grader
Skala, dela och koka potatis och morötter så de är halvklara
Under tiden det kokar så skär fisken i bitar
Hacka purjo och skiva tomater
Blanda ihop såsen och ställ i kylen
Häll ut potatisen på ett folieark, lättast om det ligger i en ugnssäker form
Blanda ihop såsen och ställ i kylen
Häll ut potatisen på ett folieark, lättast om det ligger i en ugnssäker form
Lägg ut fisken, salta och peppra
På med tomater, dill, persilja och purjolök.
På med citronsaften och smöret.
Kläm ihop folien och in i ugnen i drygt 35-40 minuter
Kläm ihop folien och in i ugnen i drygt 35-40 minuter
Servera med sallad

Hade i vanlig gul lök när jag gjorde detta, men förra gången jag gjorde det så hade ja inte det och blev godare, enligt mig i alla fall.- därför den är med på bild men inte i receptet.

